Tarragon (Tarhun)
|
|
01 |
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 |
08 |
09 |
10 |
11 |
12 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |

İnce,
koyu yeşil yaprakları olan Tarhun’un, sıcak, biberli, anason’u andıran
bir tadı vardır. Oldukça yoğun, güçlü lezzeti öne çıkar. Diğer bütün
tatları gölgede bırakabilir. Doğru miktarda kullanıldığında diğer
tatlarıda destekleyerek yemeklere eşsiz bir lezzet katar. Sebze,
et, tavuk, balık, özellikle yumurta ile çok yakışan Tarhun, terbiye,
sos yapımında da kullanılır. Tarhun, özellikle A ve C vitaminleri
başta olmak üzere, vitamin, mineral bakımından zengindir. Tarhun
çayı, iştah açıcıdır. Hazmı kolaylaştırır. Antiseptik, spazm giderici
özelliği vardır. Nefes kokusunu engellemek, ilaçların ağızda bıraktığı
acı tadı gidermek için Tarhun yaprakları çiğnenebilir.

