Salatalık
Çekirdeksiz çeşitler, Çekirdekli çeşitler olarak sınıflandırılır.Ayrıca yetiştirme yerleri ve değerlendirme şekillerine göre de gruplandırılırlar. 1- Sera Çeşitleri 2-Tarlada Yetiştirilen Çeşitler Turşuluk Çeşitler: Gherkin, Belair, Belmonte, Kornişon ve Rus hıyarı. Toprak nemini çok sevdiğinden kökleri oldukça yüzeysel ve çoğunlukla ilk 20-25 cm derinlikte gelişir. Seralarda askıya alınarak yetiştirildiğinden daha iyi ışıklanmayı sağlamak için budama yapılır. Bu yüzden askıya alınarak yetiştirilen hıyar bitki boyu 2 m’yi bulmaktadır. Hıyar ülkemizin çeşitli bölgelerinde seralarda da yetiştirilmektedir. Özellikle seralarda turfanda olarak yetiştirilen hıyar pazarda oldukça yüksek fiyat bulabilmektedir. |
01 |
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 |
08 |
09 |
10 |
11 |
12 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
İdeal Depolama KoşullarıGenelde 13 ºC’de %90-95 RH koşullarında depolanabilir. |
Yetiştirilen BölgelerEkim ayı itibari ile Akdeniz bölgesinde seralarda yetiştirilir. Mayıs ayı ortalarında üretim sonlanır. Mayıs ayı sonrasında tarlalarda başlar. Fethiye, İzmir bölgelerinde yetiştirilir. |