Portakal
|
Citrus sinensis`in meyvesine, "acı/ekşi portakal" olarak da anılan Citrus aurantium`un meyvesinden ayırabilmek için, "tatlı portakal" da denir. |
01 |
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 |
08 |
09 |
10 |
11 |
12 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
İdeal Depolama KoşullarıGenelde 0-5ºC’de %85-90 RH koşullarında depolanabilir. |
Yetiştirilen BölgelerAğırlıklı olarak Akdeniz bölgesinde yetiştirilir.Genelde 0-5ºC’de %85-90 RH koşullarında depolanabilir. |

Portakal,
Citrus cinsi bir ağaç olan Citrus sinensis`i ve onun meyvesini
tanımlar. Narenciye ailesinin bir üyesidir. Güneydoğu Çin
kökenlidir. İpek yolunun anadoludan geçtiği dönemlerde narenciye
hindistandan civarından gelen ticari bir üründü. Ümit burnun
keşfedilmesiyle ticaret yolları değişmiş, asya kıtasının
avrupalı devletler tarafından sömürgeleştirilmesiyle portakal
üretiminin tamamı Portekiz civarına yayılmıştır. Dilimize "portekizden
gelen" anlamında "Portakal" olarak girmiştir.

