Mesculin (Akdeniz Yeşillikleri)
|
|
01 |
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 |
08 |
09 |
10 |
11 |
12 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
İdeal Depolama KoşullarıÜretimden çıktıktan sonra ürünün 0°C ile 4°C de soğuk hava depoda dayanma süresi 10 ile 12 gün arasındadır. 0°C ile +4°C de ambalajlı olarak 10 gün saklanabilmektedir. |

Mesclun
salata çeşitli marul ve salata (mizuna yaprağı, tatsoi, hardal yaprağı,
kırmızı palamut, kırmızı marul, sarı palamut, yeşil lolorosso, mini
lolorosso) yeşilliklerinin körpe yapraklarının karışımından oluşmaktadır.
Bitkinin henüz yeni oluşmuş olan yapraklarında bütün yaprağa yayılması
gereken tüm vitamin, besin değeri ve lezzet konsantre olarak bulunmaktadır.
Mesclun salatayı oluşturan bu leziz bitki yaprakları farklı renk,
doku ve şekilleri ile aynı zamanda görsel bir şölen oluşturmaktadırlar.
Körpe yapraklardan oluşan mesclun salata içindeki yeşillikler çatal
boyu olma özelliklerinden dolayı doğrama gerektirmez böylece hazırlık
süreci kısadır. Doğranmayan yeşillikler bozulmadan daha uzun bir
süre korunabilir.

