Kavun
|
Mart ayı sonunda Antalya bölgesinde seralarda başlar. Mayıs ayı sonunda diğer bölgelerde tarlalarda başlar, ocak ayı sonunda sonlanır. Şubat ve mart aylarında ithal edilen kavun bulunur. |
01 |
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 |
08 |
09 |
10 |
11 |
12 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
İdeal Depolama KoşullarıGenelde 5-9ºC’de % 85- 90 RH koşullarında depolanabilir. |
Yetiştirilen BölgelerAğırlıklı olarak Ege, Marmara, Trakya ve Ankara bölgesinde yetiştirilir. |

Kavun
(Cucumis Melo), kabakgillerden sürüngen gövdeli bitki türü
ve bu bitkinin iri meyvesidir. Bir yıllık otsu bir bitkidir.
Sürüngen gövdesi metrelerce uzayabilir. Yaprakları yürek
biçiminde iridir. Bir eşeyli ve bir evcikli çiçekleri yaprakların
koltukaltından çıkar. Türüne ve çeşidine göre kalın kabuklu
iri meyvesinin içi etli, sulu ve bol çekirdeklidir. Anayurdu
Orta Asya İran ve Anadolu’dur. Türkiye'de yetişen başlıca
türleri Topatan, Hasanbey, Van kavunu, Altınbaş Kızılırmak
gibi yerel tipleri yanı sıra pek çok yerli ve yabancı hibrit
çeşitleri de kullanılmaktadır

