Kabak
|
Böbrek fonksiyonlarında faydalıdır. Kanın pıhtılaşmasını düzenler. Kemik gelişimini sağlar. |
01 |
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 |
08 |
09 |
10 |
11 |
12 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
İdeal Depolama KoşullarıGenelde 7-10ºC’de %90-95 RH koşullarında depolanabilir. |
Yetiştirilen BölgelerYetiştirildiği bölgeler Antalya, Tarsus, Beypazarı, Pamukova, Turgutlu bölgeleridir. Kısmi üretim yapılan bölgelerede bulunmaktadır. |

Sakızkabağı
(Lat. Cucurbita pepo), silindir ya da yumurtamsı biçimlerde
ve 20-30 cm. uzunluğunda olur. Sapı vardır. Kabuğu kalın
ve serttir. Eti beyazdır. Çok tohumludur ve olgunlaştığında
açılmayan üzümsü tipte meyvedir. Sıcak ve ılıman iklimlerde
yetişir. Sebze olarak tüketilir. Ayrıca tatlısı ve turşusu
yapılır. Türkiye'de yaygın olarak yetişir.

