Enginar
Güçlü bir idrar söktürücüdür: Böbreklerin çalışmasını düzenlemekte ve bedendeki istenmeyen sıvıların atılmasını kolaylaştırmaktadır. Taze yaprak ve köklerinden yapılan hulâsa ve tâze yapraklardan hazırlanan çay, safra çoğaltıcı ve idrar arttırıcı olarak karaciğer hastalıklarında kullanılır. Kanda kolesterini azaltır. Ateş düşürücü ve iştah açıcı tesirleri vardır. Karaciğer ve safra kesesi sağlığını korur. Sindirimi kolaylaştırır. Hasatı, Şubat ayında başlar, Haziran ayının sonuna kadar yetiştirilmesi devam eder. Tercih edilen Enginar çeşidi ‘’Bayrampaşa’’ cinsi enginardır. 12 ay boyunca farklı bölgelerde üretim yapılmaktadır.Kısmi ve taze olarak ocak ayı itibariyle üretim başlar. Nisan ayı itibariyle üretim çoğalır. |
01 |
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 |
08 |
09 |
10 |
11 |
12 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
İdeal Depolama KoşullarıGenelde 0-4 ºC’de %90-95 RH koşullarında depolanabilir. |
Yetiştirilen BölgelerYetiştirildiği bölgeler Kıbrıs, Gazipaşa, İzmir, Adana ve Bursa'dır. |