Biberiye
|
Antiseptik olarak kullanılabilmesi, pıhtılaştırıcı görevi görmesinden dolayı bazı eski medeniyetlerde, her derde deva bitki olarak ün kazanmıştır. Hafızayı güçlendirdiğine inanılır, bundan dolayı, sadakatin sembolü olmuştur. Makarna, balık, kuzu, dana, tavuk, sebze, çorbaları lezzetlendirmek için idealdir. Yenilebilen çiçeği, salataları, tabakları süslemede, sapları soyularak farklı, hoş kokulusu ile barbekü şişi olarak kullanılabilir. Biberiye çayı, hazmı kolaylaştırır, kan dolaşımını düzenler, romatizma ağrılarına karşı etkilidir. |
01 |
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 |
08 |
09 |
10 |
11 |
12 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |

Tarih
boyunca hem aşçıların, şifacıların itibar ettiği bir baharat
olmuştur. İnce odunsu saplar üzerinde büyüyen, iğneye benzer
koyu yeşil yaprakları, zencefili andıran kendine has güçlü
bir lezzeti vardır.

