Bal Kabağı
|
|
01 |
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 |
08 |
09 |
10 |
11 |
12 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
İdeal Depolama KoşullarıGenelde 10-13ºC’de %50-75 RH koşullarında depolanabilir. |
Yetiştirilen BölgelerYazlık ve kışlık olarak ülkemizin her yerinde yetiştirilir. |

Balkabağı
lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demirgibi
madensel elementler içerir. Türk mutfağında en yaygın kullanım şekli Kabak tatlısıdır.
Turuncu renkli bal kabakları ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi
ülkelerde kutlanan Cadılar Bayramının vazgeçilmez bir sembolüdür. Aynı zamanda kabak
bitkisinin çekirdekleri de yemiş olarak halk arasında çok sevilmektedir.

